Jaarrekening

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Boekhouding >

Jaarrekening

De kracht van de jaarrekening in AXITO is dat je alle boekhoudjaren kan bekijken én dan ook nog eens met <V>ideo kunt inzoomen om meer details te zien. Het nadeel is wel dat u de resultaatrekening uit AXITO niet rechtstreeks kunt indienen bij de overheid. Daarvoor bestaat er echter wel gratis software en via AXITO kunt u uiteraard een XML-bestand maken dat in die software in te lezen is.

Bovendien is het nuttig om te weten dat ook de jaarrekening vastgeprogrammeerd is in AXITO. Daarvan ziet u de verwijzingen in het boekhoudplan aan de rechterkant, bijvoorbeeld:

clip0273

Via dit keuzescherm kunt u de jaarrekening bekijken, en vervolgens printen.

Verkort schema:

Balans na winstverdeling:

- Activa

- Passiva

Resultatenrekening

Volledig schema:

Balans na winstverdeling:

- Activa

- Passiva

Resultatenrekening

- In staffelvorm

- In scontrovorm