2014

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Nieuw in deze versie > Oudere versies >

2014

Cadeaubonnen kassa

Klant koopt iets voor 100 euro. In plaats van korting van 10% krijgt klant een cadeaubon met een waarde van 10% van die aankoop. Deze is geldig tot een bepaalde datum. Bij volgende aankoop klant wordt deze cadeaubon in mindering gebracht als betaalmiddel;

--> Hoe dit oplossen in programma

Wanneer vanuit kassa een leveringsbon wordt aangemaakt <* Printen etiketten leveranciers>

2014 - week 37

Intrastat: Importeren van intrastat-data in het aankoopdagboek adhv de beschikbare aankoop-leveringsbonnen.

Verkoopdocumenten: video-regel --> macro --> bij aankoopprijs een extra dialoogvenster toegevoegd waarin je de brutto aank.prijs en kortingen kunt invullen. alzo wordt de aankooppr. netto uitgerekend.

2014 - week 28

Export ProAcc: Afwerking Kleine aanpassing

Importeren starters in prospectie-klanten

printen etiketten prospectie-klanten

Calculatie-module voor cloud prijsberekening

Export-module magento-webshop aanpassing: nota2 mee exporteren

Openingsuren en openingsuren-opmerkingen op documenten printen

2014 - week 28

Direct vanuit axito mailen met een pdf-bestand in bijlage.

Printen van het leveringsadres op etiketten klant (vanuit verkoopdocument).

2014 - week 27

Importeren starters in prospectie klanten

Printen etiketten propectie klanten

F11 naar F7 verplaatst.

2014 - week 26

Printen etiketten van leveranciers en adresboek

RST-elementen aan documenten toegevoegd.

Filter algemeen aangepast; geef geen resultaat bij keuze filter

Filter artikelen uitgebreid met 'Voorraadbeheer J/N'

Foutieve historiek van klanten als index van facturen op f_cusnr staat. In his.prg HistFiltIcus  'set order to 1' toegevoegd.

Soms de historieken van bepaalde klanten niet getoond (raar). na onderzoek bleek dat bij deze klanten het veld 'facturern via klant' was ingevuld. en zodoende werd de historiek van deze klant getoond. Nu wordt hiervoor een exter melding getoond in de header-tekst.

2014 - week 24

AXITO-tekstverwerking uitbreiden met wordpad.

Garage: printen attesten 'overname voertuig factuur' en 'Attest vrij van BTW en leningen"

Export naar proacc

Export naar ExpertM

Kassabeheer: Opvragen werknemersnummer in kassa

Abonnementen: filter toegevoegd + facturen opstellen voor alle opgenomen records

F11 naar F7 verplaatst.

2014 - week 20

AXITO-tekstverwerking uitbreiden met wordpad.

Garage: blanco voertuignummer is niet meer toegestaan.

2014 - week 16

E-mail adres vermelden in split-scherm bi verkoopdocs.

Aanpassing tgv verlenging van stationnummer

Aanpssing aan filter tgv verlenging stationnummer

2014 - week 14

AXITO Cloud afwerken

2014 - week 13

Sepa domiciliering aanpassing : zelfde mandaat kan meerdere keren gebruikt worden, voor verschillende bedragen. Hiervoor een aanpassing gemaakt zodat deze kunnen overgebracht worden naar de domicilieringsopdrachten.

Voorraad op nul plaatsen (locatie-versie).

Promotieprijs via kassa nagekijken  -> werken met 'promotieprijs' op J zetten.

2014 - week 12

Cloud : Synchronisatie van licentiebestanden via het internet.

XML-aanmaak : Nu kan xml-bestand ook direct aangemaakt worden, zonder eerst een file op hd aan te maken. Intern wordt een string opgebouwd die via ctsXmlReturn() kan opgevraagd worden. Bij de INIT van de xml, moet je MODE "S" meegeven ipv HANDLE x

Matenbalk-versie : enkele aanpassingen in video historiek kassaverkopen

Backorders overbrengen naar video-bestelbon uitgeschakeld

Kopieren document : indien werknemersnummer moet ingevuld worden, dit controleren en indien nodig nadien nogmaals opvragen.

Bijkomende controle tijdens toevoegen/kopieren/overbrengen  verkoopsdocumenten:

document zonder klantnummer wordt niet meer toegestaan. Indien blanco, wordt klantnummer via bijkomend dialoogvenster opgevraagd.

dezelfde documentnummer wanneer je een document over brengt. Wanneer op een andere pc een document wordt toegevoeg, bestaat de kans dat dan beide documenten dezelfde nummer hebben. Wordt nu extra gecontroleerd. Ook bij het kopieren van documenten.

2014 - week 11

SEPA : aanpassing aan betaalbestanden : gestructureerde mededeling is aangepast.

Verhuurmodule :

verhuur in combinatie met VEG-artikelen geeft onverwachts problemen. Opgelost in nieuwe versie.

Overzicht verhuur tonen, waarbij de browse-record getoond worden vanaf de datum van vandaag.

bijkomende knop 'Naar vandaag' bijgemaakt.

Cloud : aanpassing over waar de _input en _output mappen aangemaakt worden.

2014 - week 10

Veld 'BTW-nummer klant' ook tonen in overzicht facturen.

Matenbalk-versie : Op geprinte documenten: maten+aantal compacter printen.

Cloud programmatie : bestaande gebruikers overbrengen naar licentiehouder-gebruikers

Kassabeheer : aanpassing bij afrekenen 'Historiek kassaverkopen'

SEPA betaalbestanden aanmaken : kleine aanpassing in source na opmerking van kbc-bankprogramma.

2014 - week 9

E-mailen bon : Kolom totaalbedrag : bedragen worden over 2 regels getoond.

Cloud : verdere uitwerking tekst.

Cloud programmatie fase 1:

aanmelden met de windows-loginnaam is klaar.

resetten wachtwoord gebruiker nu ook mogelijk (enkel door de supervisor te doen).

Matenbalk-versie : aanpassing import-programma artikelen bij gebruik van f_artNr2

SEPA : Programmatie overschrijvingsopdrachten. Is klaar en in testfase. Bestanden zijn naar Belfius gestuurd ter controle.

zelf nog een fout gevonden en aangepast.

--> bevestiging van Belfius ontvangen, zo te zien alles ok, heb wel rekeningnummers gebruikt die niet bestonden en dat was hun enige opmerking.

Aanpassingen magazijnbeheer : picking-list aangepast --> voor iedere regel in detail meeprinten voor welke klant(en) en aantallen.

Garage-versie : Bij toevoegen factuur en/of leveringsbon melden dat er nog openstaande leveringsbonnen zijn. Zo kunnen deze niet vergeten worden

Via offerte ook een verhuurartikel kunnen toevoegen.

Bijkomende aanpassing xml-sepa-bestanden.

Veld 'Levering verwacht op' terug weergeven in macro-scherm.

2014 - week 8

Domicilieringsopdrachten : kleine aanpassing + hoe een overgang van DOM80 naar SEPA instellen.

- <OrgnlMndtId>  = referentie naar originele mandaatnummer in DOM80. De opbouw is als volgt:  'DOM80xxxxxxxxxxxxx' waarbij xxxxxxx = mandaatnummer in DOM80 systeem.

- <OrgnlCdtrSchmeId> <Id>  =

Garage-versie : kleine aanpassing ivm creditnota's

Aanpassing magazijnversie -> pickinglist van bonnen die verwerkt moeten worden.

Klantenbestand :

Aanpassing ivm hoe bepaald wordt of klant via domiciliering betaald. Vroeger was dit een eenvoudige J/N vraag, nu wordt dit bepaald door het feit of de klant een mandaat heeft staan bij de domicilieringen.

Weergeven van het mandaatnummer in de macro-scherm van de klant.

Afwerking maatwerk inlezen klanten en verkoopfacuren vanuit TyreStream.

Aanpassen intrastat-goederencodes in verkoopfacturen. Wanneer je de keuze video uitvoert in de facturatie, wordt iedere regels gecontroleerd en indien blanco de intrastat goederencodes ingevuld.

Printen documenten : vanuit de verkoopdocumenten (offerte/bon/factuur) via een keuze <Printen document> snel een document printen (zonder de tussen-schermen). De layout die geprint worden, kunnen ingesteld worden in het onderhoudsprogramma.

Aanpassing ivm overbrengen bestelbon naar leveringsbon gedeeltelijk. Gaf probleem als er een artikel instond waarbij f_quant_dl = 0. Stopt dan met verwerking -> is aangepast.

Verhuurmodule : Aanpassen van <Reservatie> vanuit keuze Verhuringen (rechtstreeks via verhuurmodule) -> Samenvatting agenda verhuringen -> <Reservaties>

Scherm werd 2x opgeroepen

Reservatie toevoegen aan bestelbon, leveringsbon of factuur

Herberekenen totalen van document tgv toevoeging reservatie aan document.

Verhuringen (onrechtstreeks via een verkoopdocument) vb leveringsbon

In video document

Nieuwe knop <Tarieven verhuur> : geeft een overzicht van de verhuurtarieven voor dit artikel.

Nieuwe knop <Reservaties> : Geeft een overzicht van de verschillende verhuurartikelen.

Via <Reservatie toevoegen> kunt u een reservatie toevoegen die automatisch aan de leveringsbon wordt toegevoegd.

Via <Video reservaties> krijgt u een overzicht van de reservaties van het artikel voor die dag.

2014 - week 7

Colli-beheer

Overslaan van veld 'Colli' bij toevoegen regel in video-doc.

Colli-velden overschrijven de verhuur-velden in VEG-versie.

Verwerken orders: enkel de leveringsbonnen met status '0' en status '1' worden nog getoond. Voorheen werden ook de bonnen met status '!' (=geannuleerd) getoond.

Kopieren verkoopdocument : juiste werknemersnummer invullen bij werknemer.

Kassabeheer : Na afrekenen van een kassaverkoop wordt nu automatisch de klantnummer en/of kortingscode terug leeg gemaakt.

Controle van artikelbestand. Checken of bepaald artikel 2x voorkomt, dezelfde prijs ex en in btw heeft, en nog meer...

Inlezen xml-bestanden --> 'Code vervaldag' mee importeren naar klanten en/of leveringsbonnen.

Printen verkoopdocumenten --> selecteren van een layout-nummer (tem 20).  Facturatie -> Printen -> Facturen -> Factuur layout selecteren -> Invullen layoutnummer -> Print nu.

Garageversie : Importeren van klanten en facturen vanuit het programma TireStream.

2014 - week 6

De synchronisatiebestanden worden op de FTP-sever geupload onder een langere naam (incl. een ULC-code), zodat deze niet overschreven kunnen worden. Na het terug downloaden van de FTP-server, worden deze van de FTP-server verwijderd, op de pc hernoemd naar een kortere naam, ingelezen in AXITO en vevolgens verwijderd van de HD.

BTW-aangifte/ICO-listing: aanpassingen wat betreft de xml-bestanden -> de gegevens van de verzenden (vb boekhouder) kunnen nu via de gegevens van een ander dossier opgehaald worden. De instelling hiervan gebeurd via de keuze <Diversen> bij de BTW-listing en/of ICO-listing.

Artikel-export voor magento-webshop: aanpassing exportbestand.csv --> ',' vervangen door TAB

Historiek klanten --> direct alle menu-opties tonen.

In voorgaande versie werden sommige menu-items samengevat getoond, moest je er eerst op klikken en werd dit uitgevouwen. Nu is dit niet meer (alles wordt direct getoond).

Scanpal/Optimus --> uitbreiding lookup-file. Hierbij wordt nu ook een extern programma opgeroepen, dat na overzenden beeindigd wordt. Zodoende kunnen we vanuit AXITO artikelen uploaden en gescande barcode inlezen zonder deze externe programma's via een icoontje op het bureaublad te starten en stoppen.

Default waardes invullen bij instellen van de OptimusS scanner in de netwerkstation (menuprogramma)

Aanpassing in CTSINIT, een verkeerde select-nr voor dossierbestand. Gaf probleem bij een dossier zonder netwerkversie (dossier werd niet gevonden).

2014 - week 5

Pickinglist : verder afgewerkt

Kleine aanpassingen in magazijnbeheer-menu + knop <Status +> aangepast.

Printen van het é karakter op een factuur geeft problemen. Dit gebeurt bij een intrastat-overzicht op het einde van de factuur. Nic van Best trading heeft dit gemeld. Voorlopig heb ik dit karakter vervangen door een gewone e.

Kassabeheer : inlezen barcode van een samengesteld artikel ww2. Is nu mogelijk via toevoegen of via barcode scannen van het hoofdartikel. De regels worden in dezelfde kleuren weergegeven zoals bijvoorbeeld in een bon of factuur.

Instelbaar : Werken met gereserveerde voorraad? --> neen, veld niet meer tonen in micro en macro van artikelen en de beschikbare voorraad berekenen zonder rekening te houden met de gereserveerde voorraad.

Bijkomende aanpassing: Besteladvies werd verkeerd berekend, hield nog rekening met gereserveerde voorraad --> is aangepast.

Herberekenen van de gereserveerde voorraad. Is nodig als overgangsmaatregel bij klanten die al bestelbonnen hebben gemaakt, en dan pas de nieuwste versie installeren waarbij gewerkt wordt met gereserveerde voorraad.

Printen van documenten: Bij printen bon enkel het samengesteld artikel printen met de totaalprijs (geen sub-artikelen).

in layout in "1.Instellingen algemeen" de vraag "Document altijd samengesteld printen" op 'J' instellen.

bijkomende aanpassing indien je veld 'aantal+eenheid' print, artDescQuantAndUnit() gaf dan verkeerde waarde terug (is aangepast).

Inlezen scanner Optimus-S --> volledig nieuwe procedure waarbij het communicatie programma van de scanpal/optimus gestart wordt door axito. zodoende is er meer controle over de juiste werking van dit programma. De gebruiker kan dit communicatie-programma ook zelf stoppen (indien nodig). De configuratie ervan gebeurd in het menuprogramma bij het betreffende netwerkstation.

Artikelbarcode 2 kunnen printen op documenten

Domicilieringen verder afgewerkt. Nu wordt het xml-bestand wel aanvaard, maar met een waarschuwing (ivm het BIC-nr.). Heb dit gemaild naar belfius, wacht op reactie.

Bedrijfsgegevens opvragen -> aanpassen in de lite-versie. gaf foutmelding.

2014 - week 4

Briefomslagen

Aanpassen 'wijzigen instellingen' scherm (oude DOS-look)

Instelbaar maken dat je iedere pdf-afdruk in een afzonderlijke map kunt plaatsen.

Bestelbon verwerken naar leveringsbon

Bij gedeeltelijk overbrengen kun je zelf bepalen welk aantal wordt overgebracht naar de leveringsbon en welk aantal in backorder wordt geplaatst.

Artikelbestand: Nieuw veld f_quantAnu bij video-documenten -> is het aantal stuks dat door gebruiker geanuleerd wordt.

Bij overbrengen gedeeltelijke bestelbon naar leveringsbon kun je het aantal te leveren en backorder invullen. Indien de som hiervan kleiner is dan het oorspronkelijk aantal besteld, wordt dit verschil bij de video-bestelbonregel ingevuld in het veld 'Geannuleerd'.

Converteren/indexeren enkele bestanden: filtermogelijkheid

Domicilieringen: aanpassing: Crediteur ID-nr opvragen en invullen in xml.

osepadateTime() functie aangepast

osepaDate() ***new***

oContact opgenomen met Belfius voor navraag wat fout is in xml.

oFRST betaling altijd 6 bankdagen in toekomst

oAndere betaling altijd 3 bankdagen in toekomst

oGeen '_' karakters gebruiken

oDatum altijd in YYYY-MM-DD formaat

oCorrect invullen van betaaldatum.

oOpzoeken van mandaten in overbreng-scherm.

LAM: in ticketsysteem opvragen van controlegetal toegevoegd.

Bij inlezen scanbestand in bestelbon, de controle van de voorraad uitschakelen.

Aanpassing contactpersonen: volgorde velden bijgewerkt.

BUS-Setup v2014.000 gemaakt en online geplaatst

GAR-Setup v2014.000 gemaakt en online geplaatst

Printen bedrijfsgegevens op documenten: nazicht met hoofding op documenten (factuur, bonnen, offertes, enz...)

Vanaf versie 2014.000 is in dossiers een bijkomende veld "Header-mode" met devolgende waarden:

1999 : de header op de oude manier weergeven

2014 : de header op de nieuwe manier weergeven

Bij overbrengen bestelbon naar leverbon kan de vraag 'Betalingsgegevens aanpassen (J/N)' worden uitgeschakeld. Standaard staat deze op 'N'.

In MEA-versie 'Eigen barcode' standaard op 'J'

In video-voorraad van artikelen, via barcodescanner rechtstreeks een barcode kunnen scannen (en invullen) en vervolgens naar volgende record gaan.

Opvragen intrastat in een dossier werkte niet.