2016

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Nieuw in deze versie > Oudere versies >

2016

2016 oktober

Glas-versie: De toegevoegde toeslagen van een artikel (in vb een factuur) kunnen in een opsomming onder het artikel geprint worden. In de vorige versie werden deze achter de omschrijving van het artikel geprint.

 

Synchronisatie bestanden: Verbetering aan de import-werkwijze.

 

Groenten- en fruitversie: Correctie in de berekening van de velden “Bedrag Bruto” en “Bedrag korting”.

 

Printen documenten: Printen van logo’s die aan de layout zijn gebonden (dus niet via de priform) kunnen via een vraag ‘Printen logos’ in- of uitgeschakeld worden (op het moment dat u het document gaat printen).

 

PDF-bestanden tonen in Edge: Wanneer je op een computer met Windows 10 een PDF opent, wordt deze standaard via Edge getoond. Echter, Edge is niet 100% compatibel met de standaard voor PDF’s waardoor deze niet correct worden getoond. We hebben onderzocht wat hiervan de oorzaak is, en deze oplossing geïntegreerd vanaf versie 2016.100. De PDF’s die dan via AXITO worden gemaakt, worden wel correct in Edge getoond.

 

Aankoop-bestelbonnen: Bij het overbrengen van een offerte, bestelbon of leverbon worden de gegevens (klantnummer, werknemersnummer, projectnummer) van die documenten ook ingevuld in de aankoop-bestelbon

 

Hoofdmenu handelszaak: De keuze van het hoofdmenu wordt vanaf nu opgeslagen per netwerkstation. Zodoende kan de gebruiker voor ieder werkstation een eigen hoofdmenu instellen.

 

 

2016 september

Hoofdmenu handelszaak:Via het menu in de titelbalk kun je verschillende hoofdmenu’s selecteren. In een volgende versie kan de gebruiker zelf zijn menu gaan samenstellen.

 

Webshop: Uitbreiding synchronisatie webshop

Categorieën (taxonomieën)

Artikelen promoten

Artikelen in spotlight

Webshop: bovenstaande gegevens automatisch invullen (ook indien filter is ingesteld). Dit via de keuze <Diversen>.

 

2016 augustus

Aankoop-bestelbon: Enkele aanpassingen:

In de html-mail worden nu ook de aankoopprijzen geplaatst.

Overbrengen bestelbon of leveringsbon, de klantnummer en projectnummer worden automatisch ingevuld.

 

Prijslijsten: Nog enkele aanpassingen doorgevoerd:

Volgorde van de kolommen werd aangepast

Printen van ‘eenheid’ is mogelijk

Printen van ‘Korting klant’ is mogelijk

Printen van artikelen zonder voorraad kan gekozen worden

 

Matenbalkversie: Prijslijsten: De prijslijsten werden aangepast, zodat de geprinte lijsten volledig overeenkomen met de prijzen op het scherm.

 

Matenbalkversie: Berekening van de verkoop- en aankoopprijzen voor artikelen met matenbalk werd geoptimaliseerd. Hierdoor zijn de voorgesteld prijzen correct, ook indien de prijzen per maat variëren.

 

Video documenten: Aan <* Overbrengen> werd de keuze <Artikelen van klant> toegevoegd. De bedoeling hiervan is dat je per klant een beperkte lijst van een klant kunt bijhouden (artikelen die de klant afneemt), en dat je uit die lijst eenvoudig kunt selecteren. Vervolgens worden die artikelen overgebracht naar het video-document.

 

Facturen: Schrappen van factuur is niet meer toegestaan indien factuur is doorgeboekt.

Facturen: Wijzigen van bepaalde velden is niet meer toegestaan indien factuur is doorgeboekt.

 

2016 juli

Kassabeheer: Als je verplicht een klantnummer moet invullen bij het afrekenen, wordt er een melding gegeven dat er geen klantnummer is ingevuld (ook al is dat wel).

 

Dossiers: filter is nu ook mogelijk.

 

2016 juni

Kassaverkopen: Bij afrekenen wordt als er geen klantnummer is ingevuld geen “Beknopte historiek kassaverkopen klant” meer getoond.

 

Herstellingen-module: eerste stappen voor deze nieuwe module werden gezet.

 

Printen documenten: Printen van eenheidsprijs - korting : indien er gewerkt wordt met een 2e korting, dan werd dit niet correct uitgerekend en geprint. Dit is nu aangepast.

 

Lijstcodes: Je kunt nu bij een lijstcode verschillende nota’s invullen:

Nota bij wijzigen

Nota bij schrappen

Nota bij overbrengen

Als je dan bijvoorbeeld een artikel met een lijstcode overbrengt naar een bon, dan zal de bijbehorende nota van die lijstcode getoond worden.

 

Matenbalkversie (MEA): Printlijsten van artikel-maten met de bijbehorende barcode (is dus de barcode van iedere maat)

 

Kassabeheer: Indien bij de start van de handelszaak de systeemdatum wordt opgevraagd, zal deze datum ook gebruikt worden in de kassaverkopen.

 

2016 mei

AXITO-menu: Pscript.dll wordt gekopieerd naar Pscript1.dll en Pscript2.dll. Deze worden gebruikt bij de nieuwe AXITO-print-engine.

 

VEG-versie: Bij de verkoopdocumenten werd het ‘Bedrag Bruto’ berekend zonder rekening te houden met het leeggoed. Dit werd aangepast.

 

Statistieken: Samenstelling omzet per klant: In dit overzicht werd het BTW-nummer van de klant toegevoegd.

 

Artikelen importeren: In uitzonderlijke gevallen worden in de geexporteerd excel-files bepaalde velden tussen aanhalingstekens geplaatst. Vanaf deze versie kunt u deze aanhalingstekens verwijderen tijdens het inlezen van het bestand.

 

Printenformulieren en PriFormen:

De formulieren A4_P_DOC en A4_P_TICKET worden vanaf nu automatisch aangemaakt. Deze dienen voor het printen van documenten (offertes, bonnen, facturen) en klanten kassatickets.

De PriForm DOC_SEL wordt nu ook automatisch aangemaakt, gekoppeld aan het formulier A4_P_DOC.

De PriForm CASH_TICK wordt nu ook automatisch aangemaakt, gekoppeld aan het formulier A4_P_TICKET

 

Kassaverkopen: Indien een artikel met nuances wordt verkocht, is de gebruiker nu verplicht hier een nuance-nummer in te vullen.

 

Relaties toevoegen via VIES: Voor de ingelezen data via het VIES-netwerk kunt u de naam, straat en woonplaats aanpassen. Volgende aanpassingen zijn instelbaar:

De gegevens allemaal in hoofdletters, kleine letters (1e letter hoofdletter)

De bedrijfsvorm in hoofdletters of kleine letters

De bedrijfsvorm voor of achter de bedrijfsnaam

 

Boekhouding - Diverse dagboek: Wanneer in het diversen dagboek een rekeningnummer 400000 of 440000 wordt ingevuld, wordt een melding gegeven:

Het gebruik van het rekeningnummer 400000 of 440000 is enkel toegestaan bij het ingeven van de beginbalans. In ALLE andere situaties is dit NIET toegestaan en kan dit aanleiding geven tot onregelmatigheden in de balansen. Gebruik dan als code L of K en vul een bijbehorende leverancier- of klantummer in. Is dit boekstuk een beginbalansboeking?

Als de gebruiker op deze vraag met ‘J’ antwoord, kan men verder gaan met de ingave van de  beginbalansboeking. Zoniet moet het boekstuk worden aanpassen.

 

2016 april

Artikelen: Nieuwe routine die voor ieder artikel afzonderlijk de datum berekend van de laatste aankoop en de datum van de laatste verkoop. Voor de laatste aankoopdatum wordt gekeken naar de aankoop-leveringsbonnen en voor de laatste verkoopdatum wordt gekeken naar de facturen, de leveringsbonnen en historiek kassaverkopen.

 

Boekhoudplan - Video boekstuk: 1e keer geeft deze niet de correcte data, vanaf 2e keer wel. Dit is opgelost.

 

Klant/artikelenlijst: Veld aantal, het aantal decimalen verlengt. Dit heeft nu dezelfde lengte zoals gebruikt in de verkoopdocumenten (offertes, bonnen, facturen).

 

Coda-bestanden: Inlezen van coda-bestanden voor een 2e bank ging soms niet, is aangepast.

 

Boekhouding: Bij aanmaken boekhoudperiode kan soms foutmelding gegeven worden. Dit is aangepast.

 

2016 februari + maart

 

CODA-bestanden: Wijzigen van ‘Volgnummer’ in het overzicht van de coda-bestanden is vanaf nu ook mogelijk.

 

VEG-versie: Een aantal aanpassingen:

Leeggoed krijgt het BTW-tarief zoals het bij het artikel is ingevuld.

Aanpassingen bij printen van documenten. Volgende gegevens kunnen afzonderlijk geprint worden:

oTotaal aantal (= aantal collies x inhoud 1 collie)

oTotaal aantal collies

oInhoud 1 collie

 

Garage-versie: In het klant-voertuigen overzicht wordt nu de “1e datum inschrijving“ en “Ingeschreven op” getoond in het info-scherm.

 

Gras-versie: Aanpassing in berekening van het aantal paletten

 

Facturatie: Aanvullen van OGM-nummer voor alle facturen (indien nog geen OGM ingevuld). Deze keuze werd bijgemaakt om het verwerken van Coda-bestanden uit te breiden en de verwerking van betalingen nog verder te automatiseren.

Facturatie > Diversen > Synchronisatie documenten > OGM-nummers aanvullen

 

Artikelen printen etiketten: Printobjecten aangepast, zoals het printen van nota’s op etiketten.

 

Coda: verdere verfijning bij het leggen van linken tussen de ingelezen betalingen en de boekhouding:

OGM (Overschrijving met Gestructureerde Mededeling) optimalisatie

Na verwerking van een coda-bestand worden deze verplaatst naar een submap ‘Processed’ en krijgt het bestand een unieke naam (combinatie van datum en seconden).

Gelijktijdig verwerken (doorboeken) naar financieel dagboek van meerdere coda-bestanden. Voorwaarden zijn: status moet 1 zijn en coda-regel moet opgenomen zijn.

 

Betaalagenda: Extra beveiliging doorgevoerd. Wanneer er geen relatienummer is ingevuld bij een betaling, gaf dit vroeger een foutmelding. Nu wordt dit opgevangen, en voor deze betalingen wordt nu geen “Datum verzending” meer ingevuld.

 

Abonnementen: Indien er een basis-abonnement of basis-factuur is ingevuld bij een abonnement, dan wordt de inhoud van dit basis-document in de video van het abonnement onder aan het scherm getoond. Alzo ziet u welke artikelen er vanuit het basis-document zullen gefactureerd worden.

 

Printen documenten: aankoopbestelbonnen en aankoopleveringsbonnen kunnen nu ook eigen printobjecten gebruiken. Dit gebeurt via de layout van het document.Zo kun je via de layout de bedrijfsgegevens op het document printen.

 

Garage-versie : Printen van documenten: Nu kunt u de 1e inschrijvingsdatum en de registratiedatum van een voertuig printen.

 

Logboeken: Bij een aantal kritische processen is de mogelijkheid om een logboek van de acties bij te houden. Dit gebeurd volledig automatisch. Deze logboeken kunnen als volgt geraadpleegd worden: Bovenaan het scherm, klikt u op de keuze “Tools” en vervolgens op “AXITO-logboeken”. Hierna krijgt u een overzicht te zien van de aanwezige logboeken. Hier kunt u een logboek selecteren, en dit wordt vervolgens in het Notepad van Windows getoond.

Momenteel beschikbaar: Email, Ftp-Sync

 

Abonnementen overzicht: Naast klantnummer wordt nu ook de naam van de klant getoond.

 

Coda inlezen: Aantal aanpassingen doorgevoerd:

Bij verwerken dagafschrift wordt een extra controle uitgevoerd. Hierbij wordt gekeken of er records zijn waarbij er geen klantnummer, leveranciersnummer of algemene rekeningnummer is ingevuld. Dit wordt dan gemeld.

In de video van een dagafschrift wordt gewerkt met kleuren:

Zwart record: Normaal record

Rood record: Record met een probleem, zoals niet ingevulde klantnummer, leveranciersnummer of algemene rekeningnummer.

Groen record: Record dat ter info dient. Is bijvoorbeeld de som van andere record, die dan wel geboekt worden.

Nieuw veld “Rec. type”. Volgende waarden zijn mogelijk:

Blanco : Normaal type

TI : Totaal record, Informatief

D : Detail-record

Verdere verfijning van het “Regels”-systeem. Nu wordt ook rekening gehouden met de inhoud van de velden “Globale refertenummer” en “Individuele refertenummer”.

Indien eenzelfde persoon of bedrijf zowel klant als leverancier is, wordt gekeken of het een debit- of creditbedrag is. Bij debit wordt het gekoppeld aan een leverancier, anders aan een klant.

Het koppelen van een bankrekening aan een klant of leverancier:

Nu wordt ook de BIC-code bij die klant of leverancier ingevuld.

Het opzoeken van klant- of leveranciersnummer wordt ook vereenvoudigd:

Snelzoekfilter is mogelijk

Automatisch aanvullen indien gedeeltelijk een uniek nummer is ingevuld

En anders wordt bij een gedeeltelijk ingevuld klant- of leveranciersnummmer automatisch het overbrengscherm van klanten of leveranciers getoond.

U ziet de bijbehorende klant- of leveranciersnaam.

U moet bevestigen of u wilt doorgaan met het ingevulde klant- of leveranciersnummer

Indien al een Iban-nummer is ingevuld, wordt dit gemeld. Overschrijven is enkel toegestaan na bevestiging.

 

2016 januari

 

OGM (gestructureerde mededeling): Aanpassing doorgevoerd. Indien documentnummer naast getallen nog andere karakters bevat, heeft dit geen invloed meer op de OGM.

 

Artikel-categorieėn (Taxonomieėn): U kunt uw artikelen indelen in categorieėn, en dit in verschillende niveau’s (onbegrensd).

 

Kassabeheer: Printen van klanten-kassaticket of kassa-bon. De kassa-bon kan een layout hebben zoals een leveringsbon of bestelbon.

 

Matenbalk-versie: Ingave aankoop-leveringsbonnen, video. Wanneer je bij een artikel met een matenbalk een specifieke maat invult in het veld ‘Maat leverancier’, dan wordt de matenbalkcode blanco gemaakt en de aantallen te bestellen van de matenbalk ook op 0 geplaatst.

 

Klant-artikellijst: Het veld ‘Aantal’ is verlengt van 999.99 naar 99999.99 karakters, zodanig dat u grotere aantallen kunt invullen.

 

Artikelen: Nieuwe laadcode “BOX/KG”. Bij deze laadcode kun je het aantal dozen ingeven en het gewicht van iedere doos. In het document wordt dan de som van het gewicht ingevuld in het ‘Aantal’-veld en het aantal dozen in het ‘Aantal dozen’-veld. Deze 2 velden kunnen op een document geprint worden.

 

Artikelen: Aanpassing laadcode “RETAIL”. Vanaf nu mag bij het artikel het veld ‘Kartons per laag” en “Kartons per palet” op 0 (nul) geplaatst worden. In een verkoopdocument wordt dan nog enkel het aantal stuks of het aantal kartons opgevraagd.

 

Domiciliėringen: Aanpassen uitvoerdatum domicilieringen is mogelijk via: Overzicht domicilieringsopdrachten ? Video opdrachten ? Diversen ? Betalingsdatum aanpassen ? invullen datum (opmerking: een oudere datum invullen wordt niet toegestaan).