Extra taksen (accijnzen)

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Artikelenbeheer > Artikelen >

Extra taksen (accijnzen)

Doel

Het doel van deze module is het toekennen van bijkomende accijnzen en/of verpakkingstaksen aan artikelen.

Hiervoor werden twee nieuwe bestanden gecreëerd, om deze gegevens te kunnen beheren. Deze bestanden zijn 'Extra taksen' en 'Accijnsartikelen'

Met behulp van deze extra taksen kunt u:

De verschillende extra taksen beheren

Accijnsartikelen toevoegen en beheren.

Deze accijnsartikelen verbinden met artikelen.

In verkoopdocumenten deze extra taksen automatisch toevoegen wanneer u een artikel toevoegt (waaraan extra taksen zijn gekoppeld, zie vorig punt)

Maandelijkse totalen berekenen voor het invullen van de douanedocumenten.

Werking

U komt in het overzicht van de extra taksen via het hoofdmenu (van de handelszaak) :

oselecteer de keuze 'Overige', linksonder in de groep 'ARTIKELEN'

overvolgens selecteert u de keuze 'Extra taksen'

Momenteel kunt u met de module extra taksen werken met 2 taksberekeningen. Wanneer u het macroscherm van een extra taks record opvraagt, ziet u dat dit scherm is opgedeelt in verschillende blokken:

oIn het eerste deel van dit scherm deze twee verpakkingseenheden staan.

oIn het 2e en 3e deel van dit scherm kunt u voor de ingevulde verpakkingseenheden (in het eerste deel) de bijbehorende taksbedrag invullen (voor het berekenen van de totale taks).