Advantage Database Server

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Overige handleidingen >

Advantage Database Server

Installatie software

De installatie van de ADS-server gebeurt op 1 computer/server waarop een volwaardige windows-versie draait. Een standaard NAS-server is hiervoor dus niet geschikt.

Configuratie

Configuratiebestanden

Voor een correcte werken van de ADS-server in combinatie met de AXITO-software, zijn er 2 configuratiebestanden die dienen ingesteld te worden.

ADS-configuratiebestand

Dit configuratiebestand wordt gebruikt om een communicatie tussen het AXITO-programma en de ADS-server. Meestal kan het AXITO-programma de server zelf vinden via een auto-recovery methode en is dit ads.ini bestand niet eens nodig. Uitzonderlijk lukt het automatisch vinden van de ADS-server niet, en kunnen we via het ads.ini bestand aangeven waar de ADS-server zich bevind.

Dit ads.ini bestand vind je terug in de map waarin het AXITO-programma wordt gestart. Meestal is dit in een map \CTS\EXE.

Dit bestand is opgebouwd uit een aantal secties die beginnen met een sectie-titel tussen vierkante haakjes [titel]. Daaronder staan dan 1 of meerdere configuratieregels.

Voorbeeld:

[SETTINGS]

ADS_SERVER_TYPE = 7

DEFAULT_PROTOCOL = 1

[SERVER_NAAM]

LAN_IP=192.168.1.200

LAN_PORT=6262

[SETTINGS]

Dit is de eerste sectie-titel en mag niet aangepast worden.

ADS_SERVER_TYPE = 7

Dit mag niet gewijzigd worden.

DEFAULT_PROTOCOL = 1

Dit mag niet gewijzigd worden.

[SERVER_NAAM]

Dit is de tweede sectie-titel en hierin moet de computernaam ingevuld worden van de computer/server waarop de ADS-server is geïnstalleerd.

LAN_IP = 192.168.1.2

Dit is het IP-adres van de computer/server waarop de ADS-server is geïnstalleerd. Dit moet aangepast worden naar de juiste waarde.

LAN_PORT = 6262

Dit is de poort waarop de ADS-server luistert naar communicatie van buitenaf. Dit mag niet gewijzigd worden.

AXITO-configuratiebestand

Eenmaal de verbinding is gemaakt tussen de ADS-server en het AXITO-programma, moeten we de server zeggen waar de AXITO-data staat. Dit gebeurt via het axito.ini bestand. Ook dit bestand is opgebouwd uit meerdere sectie, echter enkel de sectie [DataBase] gaan we hier bespreken.

Voorbeeld:

[DataBase]

DBengine = ADS

DBserver = yes

DBremote = yes

DBdrive = N:

DBpath = \CTS\FILE

[DataBase]

Dit is de sectienaam en mag niet gewijzigd worden.

DBengine = ADS

Dit geeft aan hoe er met de AXITO-data gecommuniceerd wordt. Mogelijke waarden zijn:

ADS = via de Advantage Database Server.

CDX = Via de interne database-engine.

Deze waarde ongewijzigd laten.

DBserver = yes

Dit geeft aan dat er gewerkt wordt met een database server. Deze waarde niet wijzigen.

DBremote = yes

Om aan te geven dat er ook vanuit andere computers kan gewerkt worden. Deze waarde niet wijzigen.

DBdrive = N:

Dit geeft aan in welke drive de AXITO-data terug te vinden is. Deze waarde controleren en aanpassen indien nodig.

DBpath = \CTS\FILE

Dit geeft aan in welke path de AXITO-data terug te vinden is. Deze waarde controleren en aanpassen indien nodig.

Firewall

De firewall in Windows dient correct geconfigureerd te worden, alvorens u de ADS-server kunt gebruiken. Indien dit niet gebeurd, zal het AXITO-programma op de verschillende werkstations de ADS-server niet kunnen vinden omdat dit door de firewall wordt geblokkeerd.

Afhankelijk van de windows-versie waarop de ADS-server is geinstalleerd, is de configuratie van de firewall ook windows-afhankelijk. Het komt erop neer dat 2 regels worden toegevoegd voor de in- en uitgaande communicatie.

firewall_config