Instellingen configureren

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Boekhouding > Bankcommunicatie > Dagafschriften inlezen >

Instellingen configureren

Voordat u met deze module van start kunt gaan, moet alles natuurlijk goed ingesteld zijn. Hieronder kunt u het proces stap voor stap volgen.

clip0297

1.Selecteer <9> Bankcommunicatie in het hoofdmenu.
U krijgt dit menu te zien:

clip0299

2.Vervolgens selecteert u <R>ekeningnummers bankcommunicatie.
U komt terecht in het overzicht van 55-rekeningen.

Heeft u hier nog geen rekening toegevoegd?

Dan kunt u hier lezen hoe u te werk gaat.

Heeft u al een of meerdere rekeningen?

Dan vraagt u gewoon de <M>acro van de rekening op. Het volgende scherm verschijnt:

Hier moeten enkele gegevens ingevuld worden:

55-rekening bank

Dit is het boekhoudplan rekeningnummer voor deze bankrekening.

IBAN bank

Het IBAN-bankrekeningnummer.

Map dagafschriften

De map waarin de CODA-bestanden worden opgeslagen. De AXITO-CODA-module gaat in de map controleren of er nieuwe CODA-bestanden zijn, deze inlezen en verwerken.

Structuur dagafschriften

Voor het inlezen en verwerken van CODA-bestanden moet u hier 'CODA' invullen.

Bijkomende informatie

Indien er bedragen ingelezen worden via een CODA-bestand die niet kunnen gelinkt worden met een klant, leverancier of ander rekeningnummer, zullen deze altijd op rekeningnummer 499000 geboekt worden.

Het boekstuknummer in het financieel dagboek wordt altijd gevormd aan de hand van het boekjaar en het uittrekselnummer in het CODA-bestand.  Een voorbeeld hiervan is 170000026.