Instellingen

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Verkoopbeheer > Verhuringen >

Instellingen

De verhuurmodule werkt enkel als de licentie ‘Verhuur’ is geactiveerd. In het onderhoudsprogramma kun je volgende instelling doen:

Artikelgroepnummer instellen

oVanuit het menu-programma selecteer je ‘Onderhoud’

oVervolgens ‘Onderhoud handelszaak’

oDan ‘2 Instellingen handelszaak’

oVervolgens ‘3 Instellingen : Artikelen’, volgend dialoogvenster verschijnt:

2KERYEOXevHRFJptTWIhV_6w5B1vTbLRa4M4hKBOD13UVmC5bIk8dNgHO1cZfyNlVEzIVEFbvw_nU6GQt9Xv4bBb6M-fDzBfDOzc5SD6oNd2gezUuQMwEDov74sy_t50zTWPiEZC

oRechts-beneden kun je een artikelgroepnummer invullen voor alle artikelen die gelinkt zijn aan waarborgen en voorschotten in de verhuring. Hoe dit in de handelszaak wordt toegepast, wordt in de handleiding beschreven.

Berekenen ‘Totaal aantal’

In de video van een document kun je op het scherm een som tonen van alle ‘Aantal’ velden. Zodoende heb je een idee van het totaal aantal producten. Maar de aantallen van ‘Waarborg’ en ‘Voorschot’ worden daar ook bij geteld. In het onderhoudsprogramma is een mogelijkheid voorzien om deze artikelen niet mee te tellen.

oIn het onderhoudsprogramma, selecteer ‘2 Instellingen handelszaak’.

oVervolgens selecteer je ‘5 Instellingen : Documenten (vervolg)’ waarna volgend dialoogvenster verschijnt

nEBED8sRPU17gZrrrggDUDDODOOBtjw5DhFXUZbwQkvZbqik5WZpznPNGDiTlCLwc9E6_9OSMGONKp7GcTpCyvu1PcWIZTs5ZCjEAx_a_TBDWlxxHpZwW2LjzSpKMS6M0_mZ9AI3

oDoor in dit veld de tekst ‘WVG-*’ te plaatsen, zal de computer bij de berekening van het totaal aantal de artikelen die beginnen met ‘WVG-’ niet meetellen. Het resultaat: Het ‘Totaal aantal’ is 5 terwijl dit zonder deze instelling 7 zou zijn.

qz6MBgZ9kVNXWUogBM0Sh_ivNjeMMfYgfl1F79zh_cLNHuVHekSJtj8UTkdsjdJWCgMB20TAA6VFi-LoE08aeSV_6NDwynkjHLdpRsMdJl9ZcPPvt3X5rey33TwlXTt4JnEZKH4Y