Klantenlisting uploaden via Intervat

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Boekhouding > Intervat / Btw > Btw-klantenlisting >

Klantenlisting uploaden via Intervat

Het XML-bestand uploaden

Het uploaden van het XML-bestand gebeurt via een beveiligde verbinding.

1.Via de link Federale Overheidsdienst Financien komt u op de website van FOD Financiën terecht.

Website-FOD-Financien

2.Klik op 'Intervat'.
U krijgt de verschillende digitale sleutels om aan te melden te zien.

Website-FOD-Financien-Digitale-Sleutels

Uiteindelijk moet u beslissen hoe u wilt aanmelden: in eigen naam of in naam van een onderneming.

Website-FOD-Financien-hoe-aanmelden

3.Kies uw aanmeldmethode en druk op "Volgende".
U krijgt het onderstaande scherm te zien.

Website-Intervat1

4. Kies wederom voor 'Intervat'.
Vervolgens krijgt u uw Intervat-dashboard te zien.

Website-Intervat-Dashboard

5.Kies XML-bestand van uw klantenlisting.
Ofwel door het bestand naar de blauwe zone binnen de roodgemarkeerde ruimte te slepen,
ofwel door op "BESTAND ZOEKEN" te klikken (waardoor u m.b.v. een ‘verkenner’  het XML-bestand van uw klantenlisting kan selecteren.
Dan ziet u de naam en de grootte van uw bestand in de blauwe zone verschijnen.

Website-Intervat-Upload1

6.Klik vervolgens op "Doorgaan". U hoeft niets aan te vinken.
Hierdoor krijgt u onderaan bij “Mijn aangiften”  een nieuwe (blauwe) regel te zien. Deze nieuwe regel is de klantenlisting (Type aangifte KL).

Website-Intervat-Upload2

7.Klik op de roodgemarkeerde knop “Tekenen” om het document te ondertekenen.
Vervolgens krijgt u het volgende scherm voor de validatie van de gegevens te zien. In dit geval zijn er “Geen fouten vastgesteld”.

Website-Intervat-Upload3

8.Klik op "Volgende stap".
U krijgt nog eens de klantenlisting zelf te zien.
Website-Intervat-Upload4

9.Klik op de knop "Tekenen en indienen" boven de weergave van de aangifte.
Vervolgens moet u even wachten; intussen ziet u het volgende:
Website-Intervat-Upload5

Even later is het proces succesvol afgerond en ziet u dit:

Website-Intervat-Upload6

10. Keer terug naar uw Intervat-dashboard.
U ziet nu dat er ook een vinkje bij uw klantenlisting staat.

Website-Intervat-Upload7

11. Rechtsonder kunt op de regel van de klantenlisting op het (eerste) zwarte PDF-icoontje klikken, zodat u “Downloaden van de ontvangstbevestiging (PDF)” kunt starten.
Hierdoor krijgt u linksonder het gedownloade bestand te zien, dat als bewijs kan dienen. Bewaar dit dus op een veilige plaats.

Website-Intervat-Upload8

12. Als u volledig klaar bent, dan kunt u veilig uitloggen door rechtsbovenaan op "Logout"
Website-Intervat-Logout