Printen

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Verkoopbeheer > Facturatie > Printen factuur >

Printen

Via deze keuze heeft u de volledige controle over welke layout geprint wordt en ook of  u iets wilt printen/mailen/pdf-bestand maken.

Werkwijze

oDoor op de knop 'Printen' te klikken met de muis

clip0447

oDoor de smartkey 'P' te drukken (zoals aangegeven bij deze keuze in de rode kleur)

Een layout selecteren

Dit menu verschijnt dus als u deze keuze heeft geselecteerd

clip0448

Welke keuzes kunt zoal in de menu maken? Een overzicht:

oFacturen

oBonnen - Opdrachten

oEtiketten - Briefomslagen

oOverige printopdrachten

Nadat u een keuze uit bovenstaand menu heeft gemaakt, wordt er een 2e dialoogvenster getoond: Het printmenu.

Het printmenu

Via het printmenu kunt u bepalen naar welk apparaat het document zal gestuurd worden.

clip0453

Print nu

Als u deze keuze selecteert, zal het document naar de ingestelde printer worden gestuurd. Welke printer dat zal zijn, ziet u in het kader onder het printmenu (in dit voorbeeld is dat een 'Xeros Phaser 8860/8860MFP)'

Video / Printvoorbeeld

Via deze keuze zal op het scherm een printvoorbeeld worden getoond. Zo heeft u een goede indruk hoe het document zal geprint worden indien u 'Print nu' zou kiezen.

F Maak PDF

Via deze keuze zal van het document een PDF-bestand gemaakt worden.

Extra / Meer opties weergeven

Via deze keuze wordt een een bijkomend dialoogvenster getoond met bijkomende uitvoermogelijkheden. Ook kunt u specifieke instellingen voor de gekozen layout opvragen en wijzigen.

oWijzigen printer en/of formulier

oMaak EMF

oMaak EXCEL-bestand

oMaak ASCII-bestand

oMaak LPT-bestand

oVerzenden naar FAX

oVerzenden naar PDF-printer

oVerzenden naar e-mail-printer

oVerzenden naar preview-printer

oPriform (zie Priform-beheer)

oVerzend naar ...