2009

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Nieuw in deze versie > Oudere versies >

2009

Versie 2009.070

Lijstcode '!!'

De lijstcode '!' zorgde er reeds voor dat artikelen met deze lijstcode reeds niet meer verscheen wanneer je op <F5> drukt tijdens het toevoegen van een artikel in bijvoorbeeld een factuur.

Met de lijstcode '!!' is het echter onmogelijk om dit artikel nog te kunnen toevoegen aan bijvoorbeeld een factuur.

 

* Verwerken orders

Wanneer je een factuur via 'Verwerken orders' laat opstellen, wordt de betaling van de afzonderlijke leveringsbonnen mee overgenomen naar deze factuur. Echter, indien het aantal betalingen meer dan 5 zijn, dan worden deze via een bepaalde procedure samengeteld.

 

* Factureren / * Overbrengen

Ook voor deze 'bewerkingen' wordt de betaling mee over gebracht.

 

Verkoopdocumenten

Mogelijkheid om offertes, bestel- en leveringsbonnen en facturen uit te wisselen tussen 2 computers (via synchronisatie).

 

Taalversie : 1.90.355

 

 

Versie 2009.050

Samengestelde artikelen werkwijze 2

Voor iedere regel van een samenstelling kunt u instellen of deze regelnota en de 2 nota's van het overeenstemmende artikel worden ingevuld bij het toevoegen van de samenstelling.

 

Conversie-programma

Extra mogelijkheid om 'vrije' informatie (waar geen specifiek veld is voorzien) op te slaan in een X-veld.

 

E-mail verzenden (Windows-versie)

Voor het direct verzenden van e-mail vanuit het AXITO-programma. Zo kunt u een e-mail opstellen van bijvoorbeeld een offerte; in deze

mail wordt een overzicht gegeven van alle videoregels in de offerte. Zodoende kunt u heel snel een klant een offerte bezorgen, zonder  deze eerst te moeten printen en vervolgens te faxen of per post op te sturen.

 

Aankoopdagboek - controle op referentie

Telkens wanneer u een aankoopfactuur boekt in het aankoopdagboek, kunt u ook in het veld 'Hun referentie' het factuurnummer van de aankoopfactuur invullen. Het AXITO-programma zal hierbij controleren of deze referentie niet reeds eerder werd ingevuld. Alzo voorkomt u dat een factuur 2 maal wordt geboekt.

 

Historiek artikelen (Garage-versie)

Een aantal velden typisch voor de garage-versie, worden nu mee getoond in de historiek van de artikelen.

 

Versie 2009.030

Samenstellingen

Berekening van de totaal aankoop- en verkoopprijs van een samenstelling aan de hand van de artikelen die in de samenstelling zijn opgenomen.

 

Projecten

Toevoeging van x-velden aan het projectbeheer.

 

Printen documenten : printvoorwaarden

Voor iedere layout afzonderlijk kan er een voorwaarde ingesteld worden waaraan moet voldoen zijn voordat dit document kan geprint worden.

 

 

Versie 2009.011

Voorraadbeheer : Controle aankoop-leveringsbonnen

Via deze keuze kunt u de aankoop-leveringsbonnen op diverse manieren controleren.

 

Voorraadbeheer : Aankoop-leveringsbon met negatieve aantallen :

Wanneer je in een aankoop-leveringsbon negatieve aantallen invult, wordt normaal gezien het veld 'In bestelling' terug opgehoogd. Vanaf deze versie kunt u zelf bepalen of dit nog moet gebeuren of dat 'In bestelling' ongewijzigd moet blijven.

 

Windows-versie : Grafieken/statistieken

In  de windows-versie kunnen opnieuw grafieken opgevraagd worden. Indien in de knoppenbalk de keuze 'Grafiek' beschikbaar is, dan kunt u hierop klikken, waarna vervolgens een grafiek wordt getoond.

 

Garage : Voertuigen met meerdere klantnummers

Aan ieder voertuig kunnen nu 5 verschillende klantnummers worden gekoppeld. Dit kan zeer gemakkelijk zijn in situatie waarbij een voertuig door verschillende personen of maatschappijen kan aangeboden worden (vb. de eigenaar zelf, de garage, de leasingmaatschappij, enz...)