AXITO-Menuprogramma

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Algemeen > Eerste kennismaking >

AXITO-Menuprogramma

Doel AXITO-Menuprogramma

Het hoofddoel van het AXITO-Menuprogramma is om op een eenvoudige manier toegang te krijgen tot de verschillende toepassingen (programma's).

Gebruik AXITO Menuprogramma

Een computer ZONDER beveiliging:

Omschrijving:

De eenvoudigste manier van werken is deze waarbij we gebruik maken van één computer zonder beveiliging. Hierbij kan iedereen het systeem gebruiken, en kan men de maximale mogelijkheden van het systeem benutten. Iedereen heeft toegang tot alle gegevens.

Gebruik

Nadat u de computerapparatuur heeft aangezet, komt u automatisch in het AXITO menuprogramma terecht. Vervolgens maakt u een keuze uit het betreffende menu (Zie eerder).

Voordeel

U heeft toegang tot alle gegevens. U hoeft bij het opstarten geen gebruikersnaam en wachtwoord in te geven.

Nadeel

Iedereen heeft toegang tot alle gegevens, ook deze van vertrouwelijke aard.

Een computer MET beveiliging:

Omschrijving

Een iets uitgebreidere manier van werken is deze waarbij we gebruik maken van één computer met beveiliging. Alleen die personen, die daarvoor de toestemming hebben gekregen van de supervisor, krijgen toegang tot het computersysteem. De supervisor, ook wel systeembeheerder genoemd, is de 'baas' van het computersysteem.

Gebruik

Nadat u de computerapparatuur heeft aangezet, verschijnt een controlescherm. Hierbij dient u in te geven:

Uw gebruikersnaam

Uw persoonlijk wachtwoord

U komt pas voorbij deze controle, indien beide gegevens 100% correct worden ingegeven.

Merk op dat u het wachtwoord 'blind' moet ingeven. Alzo krijgen andere personen niet de kans om uw wachtwoord van het beeldscherm af te lezen.

De gebruikersnaam wordt u toegekend door de supervisor. Het wachtwoord kunt u zelf bepalen.

Meerdere computers:

Omschrijving

Indien u gebruik maakt van meerdere computers (netwerk), wordt altijd met een beveiliging gewerkt.

U hoeft hierbij geen gebruikersnaam of wachtwoord in te geven. Immers, deze zijn gekend zodra u op het netwerk 'inlogt'.

Gebruik

Deze is hetzelfde als bij 'één computer ZONDER beveiliging'.