Eerste kennismaking

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Algemeen > Eerste kennismaking >

Eerste kennismaking

Opstarten computer

Nadat de computer is opgestart en u zich heeft aangemeld, verschijnt het Windows-bureaublad. Op dit bureau-blad ziet u een aantal icoontjes en als AXITO reeds geïnstalleerd is, zult u ook het AXITO-icoontje hierop terugvinden. AXITO-software kunt u starten door te (dubbel)klikken op dat AXITO-icoontje. Vervolgens wordt het AXITO-hoofdmenu gestart.

Het AXITO icoontje op het bureaublad:

AXITO-icoon

Uitschakelen computer

Uiterst belangrijk is dat u de computer NOOIT mag uitschakelen, als u nog aan het werken bent met een AXITO-programma! Pas wanneer u het AXITO-programma op een correcte manier beëindigd heeft (door verschillende malen op <Esc> te drukken),  mag u de computer uitschakelen. Het uitschakelen van de computer gebeurt volgens de volgende procedure:

clip0355

Klik met de linker-muisknop op ‘Start’-knop (dit is de windows-vlag, linksonder in de hoek van het scherm)

Selecteer vervolgens op ‘Aan/uit’

Als laatste klikt u op 'Afsluiten', waarna de computer wordt uitgeschakeld. Indien u met een externe monitor werkt, dient u deze afzonderlijk uit te schakelen.

Opmerking:

Schakelt u de computer toch uit terwijl dat u met een AXITO-programma aan het werken bent, dan kan dit leiden tot gegevensverlies. Immers de bestanden worden dan niet op een correcte manier 'gesloten'. (U stapt toch ook niet uit uw auto terwijl dat u aan het rijden bent!)