F7: Extra info

Navigation:  Algemeen > De 'Functietoetsen' knoppenbalk >

F7: Extra info

Doel

Via deze functietoets kunt u extra informatie van uw klanten, leveranciers, artikelen, facturen, bonnen enz. beheren.

Activeren

Dit kunt u door:

In de 'functietoetsen' knoppenbalk op de knop F7 te klikken met de muis

Door op <F7> te drukken op uw toetsenbord

Hoe gaat u hiervoor te werk:

Drukt op de toets <F7>.

Er verschijnt een 'Extra informatie' scherm, waarin u onbeperkt nieuwe info kunt <T>oevoegen.

Deze informatie wordt opgeslagen en wordt getoond wanneer u op deze klant staat en op <F7> drukt.

Betekenis velden  (Extra informatie F7)

Datum

Dit is de datum waarop deze regel werd toegevoegd.

Uur

Dit is het uur waarop deze regel werd toegevoegd.

Omschrijving

Dit is een verkorte omschrijving over dit onderwerp/info.

Bestandsnaam

Dit is de bestandsnaam die verwijst naar een extern bestand. Via de keuze <Video bestand> wordt dit extern bestand getoond.

Toegevoegd door

Dit is de werknemersnummer van de persoon die deze info heeft toegevoegd.

Bedoeld voor

Alzo kunt u deze extra info toewijzen aan een andere persoon. Die persoon kan dan een overzicht krijgen van alle 'Extra informatie' die specifiek voor hem/haar bedoelt is (zie Werknemers/diversen).

Status

U kunt aan iedere regel een status toekennen (en hierop filteren). De verschillenden statussen zijn:

oA = Actief

oP = Gepauzeerd

Nota

U kunt een nota met extra informatie over deze regel in een nota invullen.

Netwerk-nummer

Dit nummer verwijst naar de computer waarop deze regel werd toegevoegd.

Opmerkingen:

Wanneer u in het klantenbestand bent, gaan we ervan uit dat wanneer u op <F7> drukt, u extra informatie over deze klant wilt beheren. Echter, wanneer u in het facturatiebestand bent en u op <F7> drukt, wilt dit niet noodzakelijk zeggen dat u info over deze factuur wenst te beheren, maar misschien over de klant waarvoor deze factuur werd opgesteld. In een video-factuur kan dit zelf nodig zijn voor het artikel (van deze factuur) waarop u staat.

Opdat u hierbij de vrije keuze zou hebben (factuur of klant), wordt er via een extra dialoogvenster gevraagd waarvoor u bijkomende informatie wenst te beheren. Na selectie wordt de extra informatie getoond.