Gewijzigde Excel opslaan

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Overige handleidingen > Inlezen externe artikelgegevens >

Gewijzigde Excel opslaan

Nadat u alle kolommen een naam heeft gegeven, moet u deze opslaan. Dit gebeurt echter niet in het oorspronkelijke formaat, maar in een tekstformaat.

Dit gebeurt in verschillende stappen:

Dialoogvenster “opslaan als” oproepen.

U klikt in excel links-boven op de keuze ‘bestand’ en vervolgens op de keuze ‘Opslaan als ...’

clip0052

Vervolgens ziet u het dialoogvenster “Opslaan als...”.

Gegeven in dialoogvenster aanpassen.

In dit dialoogvenster moet u volgende gegevens aanpassen :

clip0053

Opslaan in

Deze gegevens moeten worden opgeslagen in de map waar gegevens van AXITO worden opgeslagen. In de meeste gevallen is dat de C: schijf in de map \AXITO\FILE.

Hoe gaat dit concreet? Eerst selecteert u de C: schijf. In het grote venster worden alle mappen van de C: schijf getoond, waaronder ook de AXITO map. Dubbelklik op deze AXITO map. Vervolgens wordt de inhoud van de AXITO map getoond. Normaal vindt u hier twee mappen terug, nl. EXE en FILE. Hier moet U dubbelklikken op de FILE map.

Opslaan als

Wanneer u rechts van deze menukeuze klikt op de zwarte pijl die naar beneden wijst, verschijnt er een menu waarin U kiest voor de keuze “Tekst (tab is scheidingsteken) *.txt”

Bestandsnaam

Als bestandsnaam geeft u een naam in met een lengte van 1 to 8 karakters. Gebruik liefst alleen maar letters en cijfers.

‘Opslaan’

Vervolgens klikt u op 'opslaan'

U zult een waarschuwing krijgen waarbij gemeld wordt dat wanneer u de tekst opslaat ‘mogelijke functies die niet compatibel zijn’ verloren zullen gaan. Dit is echter geen probleem, klik gewoon op de “Ja” toets om de tekst op te slaan.

Vervolgens start u het AXITO-converteer programma. In het hoofdmenu selecteert u de keuze ‘Artikelen extern’. In het volgende menu selecteert u de keuze ‘Gegevens tonen’. Nu komt u in het overzicht van de reeds ingelezen gegevens. De meeste keuzes zoals toevoegen, wijzigen enz... kent u reeds.