Inlezen in AXITO-converteerprogramma

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Overige handleidingen > Inlezen externe artikelgegevens >

Inlezen in AXITO-converteerprogramma

Hiervoor start u het AXITO-converteerprogramma. In het hoofdmenu selecteert u de keuze 'Artikelen extern' en vervolgens de keuze 'Inlezen extern bestand’. Vervolgens word de volgende procedure gestart. Eerst wordt gevraagd naar de bestandsnaam. Hier vult u de naam van het bestand in zoals u deze heeft bewaard in excel. Het programma tracht het bestand te openen en indien dit lukt worden een aantal vragen gesteld:

Artikelgroepnummer: Hierin vult u een code van 3 karakters (bijv. ABC) in die overeenkomt met de artikelgroep in het artikelbestand. Deze 3 karakters zal het programma voor de artikelnummer van de leverancier plaatsen en zodoende een artikelnummer vormen (bijv. ABC-123456). Indien een afzonderlijke artikelgroep is gedefinieerd in het bestand zelf, heeft deze ingevulde artikelgroep geen betekenis.

In de laatste versie is het mogelijk om in het bestaande bestand te zoeken op de artikelnummer of de bestelnummer.

Afhankelijk van de gekende informatie worden andere velden berekend. Bijvoorbeeld, als enkel de verkoopprijs excl. BTW gekend is, dan wordt een kortingspercentage gevraagd waarmee de computer de aankoopprijs zal berekenen.

Opmerking: Voordat u begint met het inlezen van nieuwe gegevens, kunt u best eerst controleren of er nog oude gegevens aanwezig zijn. Zo ja, dan kunt u (indien gewenst) deze gegevens schrappen. Hiervoor start u het AXITO-converteerprogramma. In het hoofdmenu selecteert u de keuze 'Artikelen extern' en vervolgens de keuze 'Schrappen alle gegevens’. Dit heeft geen invloed op de artikelen in het AXITO-artikelenbestand.