De verschillende installatiestappen

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Algemeen > AXITO Off-line >

De verschillende installatiestappen

Om AXITO offline te installeren, kunt u gebruik maken van de link die u via e-mail heeft ontvangen. Wanneer u op deze link klikt, wordt het installatieprogramma gedownload. Nadat het installatieprogramma is gedownload, kunt u dit starten.

De verschillende installatiestappen

Tijdens de installatie worden een aantal basishandelingen uitgevoerd, zoals het maken van (sub)directory's, kopiëren van standaard bestanden (helpteksten, woonplaatsen ...), controleren van de configuratiebestanden... De volledige installatie gebeurt in zeven stappen:

Licentieovereenkomst

In deze eerste stap wordt de licentieovereenkomst getoond en kunt u door het aanvinken van 'Ik accepteer de licentieovereenkomst' doorgaan met de volgende stap in de installatie.

Informatie

Vervolgens wordt belangrijke informatie om de installatie goed te doen verlopen.

Selecteren van een stationsletter waarop de installatie zal gebeuren

U kunt het AXITO-programma op alle aanwezige en beschikbare stations van uw computer installeren. Standaard is dit het C: station maar dit kan gewijzigd worden via een drop-down menu waarin alle beschikbare stations worden getoond. Na selectie en bevestigen van het juiste station kunt u verder gaan met de installatie.

Opmerking: Wanneer het programma reeds is geïnstalleerd op deze computer zal niet gevraagd worden naar een stationsletter. Dan wordt automatisch hetzelfde stationsletter gebruik als geselecteerd tijdens de eerste installatie.

Het voorbereiden van de installatie is gereed

Na bevestiging van deze stap kan de installatie uitgevoerd worden. U klikt dan op de knop 'Installeren'.

Converteren van de bestanden

Opdat u als gebruiker gegevens zoals artikelen, klanten... kunt ingeven, dienen de bestanden waarin deze gegevens komen te staan te worden aangemaakt. Het aanmaken van de bestanden gebeurt automatisch in de volgende stap. Afhankelijk van de snelheid van uw computer, kan dit enkele minuten duren.

Ingave algemene gegevens bedrijf

Als laatste stap van de installatie, kunt u de bedrijfsgegevens invullen. Deze bedrijfsgegevens worden gebruikt op diverse plaatsen.

Enkele voorbeelden:

oStandaard bedrijfsgegevens op de facturen, bonnen en offertes.

oBedrijfsgegevens bij het opstellen van aanmaningen (boekhouding)

U kunt nadien de bedrijfsgegevens nog steeds aanpassen.