Registratie van AXITO Software

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  Algemeen > AXITO Off-line >

Registratie van AXITO Software

Na de installatie van AXITO-Software, start het programma op in de ‘demonstratie’-werkwijze, ook wel ‘demomode’ genoemd. Dit betekent dat u tot alles toegang heeft, maar dat alles ook beperkt is (u kunt alles eens uitproberen). Wanneer u echter een licentie heeft voor een bepaald gedeelte (vb. facturatie, boekhouding ...), zult u deze keuzes moeten activeren. Dit kunt u enkel maar door AXITO-Software telefonisch te contacteren. De registratie verloopt in enkele eenvoudige stappen:

De voorbereiding

Wanneer u naar AXITO-Software belt, zorg er dan voor dat u met de telefoon naast de computer zit (de gegevens opschrijven en later invullen gaat niet). Om de licentie te activeren voert u volgende stappen uit:

Ga naar het rode ‘Startmenu’ van het AXITO-Menuprogramma

Selecteer de keuze 'Configuratie' AXITO

Selecteer de keuze 'Registratie' licenties

Indien u nog geen licentie heeft, verschijnt direct het beginscherm voor de licenties (zie punt 3.b.2), zo niet kiest u voor de keuze 'Registratie' licenties

Toegangscontrole

Via het juiste controle-getal, krijgt u toegang tot het licentiescherm. Om dit controle-getal te bekomen neemt u contact op met AXITO Software (Tel 089 77 88 77 of vanuit Nederland 003289778877):

U belt voor de gewenste AXITO-licentie.

Wij controleren of u recht heeft op de betreffende AXITO-licentie.

U geeft ons eerst het ‘Productserienummer’.

Vervolgens geeft u de ‘Referentiecode’. Het heeft geen zin deze referentiecode op te schrijven, omdat deze telkens u de keuze Registratie licenties uitvoert, een andere waarde zal hebben.

Wij geven u daarna de ‘Controlecode’. Ook hier geldt dat het geen zin heeft deze op te schrijven, omdat ook deze code telkens anders zal zijn.

Enkel wanneer de controlecode juist is, zal het ‘Registratie licenties’-scherm verschijnen.

Het ‘Registratie licenties’-scherm

In dit scherm kunt u de AXITO-licenties die u heeft gekocht, activeren. Het scherm dat u te zien krijgt, lijkt op onderstaand schermvoorbeeld:

In dit scherm kunt u diverse gegevens invullen:

Directory bestanden

Dit is de plaats waar de bestanden op de harde schijf of netwerk staan.

Naam klant

Dit is de naam van de persoon of bedrijf waaraan de licentie is toegekend

Licenties

De licenties die u heeft, kunt u vervolgens aan de hand van een ‘+’-teken aan- of uitschakelen. U kunt met behulp van de cursortoetsen <omhoog> en <omlaag> door de verschillende modules bewegen.

Uitvoering

Onderaan kolom 3 vindt u het veld ‘Uitvoering’. Hiermee wordt bepaald welke programma-uitvoering u heeft (vb. ‘BUS’ is standaard handelszaak programma, ‘GAR’ is het garage programma, ...).

Controlegetal

Als laatste dient u een controlegetal in te vullen. Dit getal krijgt u van AXITO. Zonder dit correcte controlegetal zullen de ingevulde licenties niet werken.

Nadat u de licentie heeft geregistreerd, kunt u met die modules volledig werken. Voor alle modules waarvoor u geen licentie heeft, blijft de toegang beperkt (alsof u in de demonstratie werkt).