Koppeling van webshop en administratiesoftware: do’s-and-don’ts voor een geslaagde integratie.

Tijd en kosten besparen, zonder het overzicht te verliezen. Dat zijn dé kenmerken waarop de focus moet liggen. Wenst u onnodige research en een miskoop te vermijden? Dit moet u erover weten.

Date:

Een webshop starten: waarop moet u letten?

Er zijn tal van mogelijkheden om een webshop op poten te zetten. We kunnen een opdeling maken tussen 2 verschillende platformen, namelijk software as a service (kortweg SaaS) en een open source webshop.

 

Bij SaaS kunt u binnen een uitgewerkt kader de webshop op uw maat configureren. Er zijn doorgaans geen aanpassingen nodig in de achterliggende code. Gewenste aanpassingen kunnen dan ook gemakkelijk en snel gebeuren. Hierbij denkt u bijvoorbeeld aan de lay-out en het navigatiemenu van uw shop. 

 

De betere aanbieder van dit soort webshops zal er altijd voor zorgen dat de webshop een moderne uitstraling heeft. Het “thema” waarmee u werkt, houdt men immers constant up-to-date.  

 

Een open source webshop daarentegen geeft meer vrijheid. De mogelijkheden zijn tegenwoordig haast eindeloos. Er is echter ook een keerzijde aan verbonden. Deze oplossing is namelijk bijzonder tijdrovend om op te zetten en om te onderhouden. De kosten kunnen dan ook hoog oplopen. U kunt beide platformen wel vaak gemakkelijk linken aan uw eigen domein(naam).  

 

Verder zijn zoekmachines niet meer weg te denken uit het digitale straatbeeld. SEO (Search Engine Optimization) blijft een belangrijk item, waarbij voornamelijk een goede invulling en structuur van tel is. U wilt namelijk dat u – en uw artikelen – goed gevonden worden door de potentiële kopers. Tegelijkertijd kan SEA (Search Engine Advertising) een waardevolle aanvulling zijn van uw marketingmix voor zowel open source- als SaaS-platformen. 

De webshop koppelen met uw ERP

In de ideale wereld staan uw bedrijfssoftware en uw webshop met elkaar in verbinding. Het doel van dergelijke koppelingen is dat u niets dubbel hoeft te doen. Bij ‘offline’ verkopen moet de beschikbare stock op uw online shop best ook onmiddellijk en automatisch dalen. Zo hoeft u geen klanten teleur te stellen! 

 

Verkoopt u online/op uw webshop? Dan is het een must dat uw administratiesoftware de stock bijwerkt zodat u te allen tijde op de hoogte bent van beschikbare voorraad.  

 

Voegt u nieuwe artikelen toe aan uw assortiment? Dan kan dat best gewoon vanuit uw administratiepakket.  

 

Verdere aandachtspunten? Denk bijvoorbeeld aan de verwerking van online geplaatste orders in uw ERP, het synchroniseren van klantgegevens en artikelafbeeldingen, het instellen van end-of-life artikelen, etc. 

Webshopkoppeling AXITO & Shopify - AXITO Software

AXITO-Shopify: de koppeling tussen ERP en webshop

Voor de koppeling van AXITO met een webshop, hebben we voor een SaaS-oplossing gekozen: Shopify, tevens een van de grootste aanbieders op de markt. De mogelijkheden binnen Shopify zijn van die grootteorde, dat de shop zonder problemen uw huisstijl kan aannemen.  

 

Verder zijn de functionaliteiten van deze SaaS zeer uitgebreid. Wij zien Shopify als een echte partner. We hebben dan ook een kant-en-klare koppeling voorhanden tussen Shopify en ons softwarepakket. Het grote voordeel hiervan is dat we een webshop in een mum van tijd kunnen opzetten. Bovendien herleidt de koppeling het onderhoud tot een minimum.  

 

Meer weten? Neem gerust een kijkje op de pagina van de webshopkoppeling. Of ontdek alle mogelijkheden in een vrijblijvend gesprek met een consultant of stel uw vraag door een e-mail te sturen naar sales@axito.com