Prijzen- en kortingenboek

Werkt u met meerdere prijzen en/of kortingen, dan kunt u deze op voorhand vastleggen, en dit op basis van klantnummer, klantengroep, datum (promoprijzen), afgenomen hoeveelheid enz.

Prijzen- en kortingenboek: voor ieder wat wils

De module prijzen- en kortingenboek biedt interessante mogelijkheden  voor groothandelaren en bedrijven die meerdere prijzen en kortingen hanteren.

 

In sommige gevallen kan de prijs en korting variëren afhankelijk van de klant, de situatie en de hoeveelheid. Met andere woorden: u kunt dus voor elke dag, voor elke klant, voor elk artikel (of artikelgroep) en voor elk aantal een andere prijs en/of korting toepassen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn in de soldenperiode!

Tal van mogelijke kortingsregels
Prijzen- en Kortingenboek - AXITO-Software

Prijzenboek vs. kortingenboek

Prijzenboek: Leg meerdere prijzenboeken aan. Elke klant of klantengroep kan zijn eigen prijzenbeleid hebben. Immers een grote klant die veel afneemt, heeft recht op een particulier die maar één keer per jaar iets koopt.

 

Kortingenboek: Ga uit van vaste (soms zelfs officiële) eindgebruikersprijzen, en ken sommige klanten of klantengroepen bepaalde kortingspercentages toe.   

Per klant of per klantgroep

Per klant: U kunt prijzen of kortingspercentages aan elke klant afzonderlijk toekennen.

 

Per klantgroep: U kunt uw klanten indelen in grote klantengroepen ('Kortingcodes').  Vervolgens koppelt u zo'n kortingcode aan een bepaalde klant, waardoor deze klant, volledig automatisch, de prijsafspraken zal krijgen, dit toehoren aan deze klantengroep (kortingcode).  

 

Beide aanpakken (per klant, of per klantengroep) kunnen gemengd en/of gecombineerd worden.