Vreemde munt

Stel facturen, bonnen enz. op in eender welke munt. Registreer aankoopbonnen in USD of eender welke munt. Leg de munteenheid op voorhand vast aan een bepaalde klant, leverancier of artikel(groep).

Eender welke vreemde munt

Aankoop en verkoop van goederen en diensten aan landen met een andere munteenheid is geen onoverkomelijke situatie. In het gamma van AXITO is er een module die het mogelijk maakt om documenten in een andere munteenheid op te stellen. Dit kan bijvoorbeeld in Amerikaanse dollars, Engelse ponden of Japanse yen. Welke munteenheid u ook maar wilt, is mogelijk. Als men over documenten spreekt, gaat het over facturen, bonnen of offertes.

Verkoopdocumenten

Koppel op voorhand een munt aan uw klant, en vervolgens zal volledig automatisch elke factuur, offerte, bon enz. voor deze klant opgesteld worden in deze munt.  Eender welke munt is mogelijk.

Aankoopdocumenten

Koppel op voorhand een munt aan uw leverancier, en vervolgens zal volledig automatisch elke aankoopbon enz. voor deze leverancier opgesteld worden in de betreffende munt. Tegelijkertijd wordt ook alles (rekening houdend met de wisselkoers) omgevormd naar de EUR.


Tegelijkertijd kunt u bij leveringen er voor zorgen, dat aan de hand van eventuele nieuwe inkoopprijzen, uw eigen verkoopprijzen automatisch (indien gewenst) herberekend worden, en vervolgens doorgeboekt worden naar het artikelenbestand. Eender welke munt is mogelijk.

Artikelen

Ook in het artikelenbestand wordt uitgebreid rekening gehouden met diverse munten, en continu wijzigende wisselkoersen. Dit zorgt voor een snelle en automatisch berekening van uw eigen verkoopprijzen. In dit geval wordt ook continu rekening gehouden met op voorhand vastgelegde winstmarges, uitgedrukt in kortingspercentages en/of opslagpercentages en/of factoren.