Documenten controleren

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  E-docs importen & Exporteren > De IMEX module > Exporteren E-docs > Documenten toevoegen >

Documenten controleren

De volgende stap is het controleren van de documenten. Om een correct e-document te kunnen opstellen, moet deze voldoen aan enkele strenge voorwaarden.

Om deze reden hebben we een aantal controles ingebouwd die ervoor zorgen dat een opgesteld e-document correct is en u deze zonder problemen kunt uploaden naar het Peppol-platform.

1. Het controle-scherm

In dit controle-scherm worden de toegevoegde documenten getoond en via een kleur aangegeven of er problemen zijn die u eerst dient op te lossen.

clip0691

2. IMEX-records met een 'error'

In dit voorbeeld zien we dat alle records in een rode kleur worden weergegeven, wat dus betekend dat er 'problemen' zijn die u moet oplossen. In de kolom 'Status' ziet u de tekst 'Error' staan.

clip0693

3. Gevonden problemen

Welke problemen er zijn vonden, wordt onderaan het scherm getoond.

clip0692

4. Problemen oplossen

Om de gevonden problemen op te lossen, klikt u op de knop 'Oplossen' (u moet dit voor ieder record doen waar er problemen zijn).

Vervolgens wordt er een dialoogvenster getoond waarin u deze problemen kunt wegwerken.

clip0694

De velden die rood zijn onderlijnd, moeten aangepast worden. Via Instellingen klant vind u alle informatie.

Als alles bijgewerkt ist, kunt u dit scherm sluiten door einde te selecteren.

5. Laatste controle

Wanneer u terug naar het controle-scherm gaat, ziet u dit

clip0695

Merk op dat alle record nu een 'normale' kleur hebben, in de kolom 'Status' staat overal 'Oke - Gecontroleerd'.

Indien u straks e-docs wilt uploaden naar uw partner, kan dat in Document instellingen.

Indien deze record klaar om er een e-document van te maken, kan dat in Documenten verwerken naar e-docs.