Instellingen klant

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  E-docs importen & Exporteren > De IMEX module > Bijkomende info > Voorbereidingen >

Instellingen klant

Voor iedere klant waarvan je een Peppol-bestand wilt opstellen en dat je elektronisch wilt versturen, moeten ook een aantal parameters juist ingesteld worden:

In het klantenbestand, selecteer de keuze ‘Macro

In het macro-scherm dat verschijnt, staat rechtsboven een keuze ‘UBL-Peppol’ en ‘UBL-eFFF’

L526KS-B4wLaOgwSmDV9lCFju3t7eofAN0-qfQQbh2If-ymWADIHJguc_uk9HkL_xahVxjPkFTi94tI0Th3dKFaJZ48I_0MbQSD9um466tQ9_4fS5MMw2xIwbPUZbi7XnXOH0gNo

Peppol

Wanneer je met de cursorbalk op ‘UBL-Peppol’ gaat staan (of met muis erop klikt), verschijnt een nieuw dialoogvenster

7CYIAq9YRmoKO1vmpqNKSDe8mGsjjaSIJfd6JkZZwbyk7E9KyQc8Rw3GjAOkPCbEnZiHtG7uzNZj38G-36HB-mgU_lR2C0kE8Z2FjquZRsOwnAmxjXCWBDrZmZKjoTNZjcTESA4u

Hierin moeten alle velden ingevuld worden (de meeste gegevens worden automatisch ingevuld).

In dit dialoogvenster kunnen we volgende gegevens terug vinden:

Basis klantgegevens

Deze gegevens zijn de basis-klantgegevens en werden normaal al ingevuld op het moment dat u deze klant heeft toegevoegd in het klantenbestand.

Contactpersoon

In een Peppol e-document moet een contactpersoon worden opgegeven. Hiervoor moet een naam, email en telefoonnummer worden ingevuld.

UBL-Peppol gegevens

Deze gegevens vragen enige aandacht. Een overzicht:

Btw nummer

Dit is uiteraard hetzelfde btw-nummer zoals u heeft ingevuld voor deze klant. Hier mag dit btw-nummer echter geen puntjes of spaties bevatten.

Ondernemings-nummer

Ook het ondernemingsnummer mag hier geen puntjes of spaties bevatten.

Scheme ID

Kan via F5 ingevuld worden.

Deze code wordt gebruikt om aan te duiden hoe en op wat er in de Peppol-directory moet gezocht worden.

o9925 = Een Belgisch btw-nummer krijgt het ID ‘9925’

o0208 = Een Belgisch ondernemingsnummer krijgt het ID ‘0208’.

Met dit ‘Scheme ID’ en ‘btw-nummer’ of ‘ondernemingsnummer’ wordt in de ‘Peppol directory’ gezocht naar de bijbehorende ontvanger.

http://directory.peppol.eu/public

Validatie schema

Kan via F5 ingevuld worden. Momenteel is enkel ‘DEFAULT’ en ‘VL_OVERH’ voorzien.

Afhankelijk van wie de klant (ontvanger) is, worden bepaalde eisen of voorwaarden gesteld.

Deze voorwaarden worden voor het verzenden gecontroleerd, waardoor voorkomen wordt dat een factuur verzonden wordt die niet voldoet en geweigerd zal worden.

Voorbeeld: De Vlaamse overheid legt op dat in het Peppol-bestand het bestelnummer moet meegestuurd worden.

Indien blanco, worden geen bijkomende controles uitgevoerd voor het verzenden.

eFFF

Wanneer je met de cursorbalk op ‘UBL-eFFF’ gaat staan (of met muis op klikt), verschijnt een nieuw dialoogvenster

mqhmM8GW8lvZqhedOV8c7A0p-gEjIJGVz_04ns9qgyzTLSZ82IwuubNJKg3lIjlWJeUc5a_gGCVlNenuyJHnshbqmmrlL4UqlL4m_wJxSTzlPY_tj9wKgfPcbvAMndVRKsHbLv4_

Hierin moeten alle velden ingevuld worden:

Bijna alle gegevens zijn automatisch ingevuld

Het aantal velden is beperkter dan voor UBL-Peppol.

Deze velden zijn vergelijkbaar met deze van de Peppol-velden.