E-docs importeren in AXITO

<< Click to Display Table of Contents >>

Navigation:  E-docs importen & Exporteren > De IMEX module > Importen E-docs >

E-docs importeren in AXITO

Nadat u E-documenten heeft gedownload of manueel in de juiste import mappen heeft geplaatst, kunt u overgaan tot het importeren van deze e-documenten in AXITO.

Opmerking: als u voorgaande stappen net voltooid heeft, dan bent u nog in het menu voor het importeren van e-documenten en kunt u enkele stappen overslaan.

1.Ga naar het hoofdmenu van het programma.

Helemaal rechts onder de subtitel "DIVERSEN" ziet u "| E-docs import / export" staan.

Hoofdmenu-E-docs-import-export

2.Kies "| E-docs import / export".

Het menu voor e-documenten importeren en exporteren verschijnt op uw scherm.

Menu-E-documenten-importeren-exporteren

3.Vervolgens kiest u "1 Importeren".

U krijgt het menu voor het importeren van e-documenten te zien.

Menu-E-documenten-importeren-exporteren-2

4.Kies welk e-document u wilt importeren en waarin u het document wilt verwerken. In dit voorbeeld kiezen we voor "1 Importeer 'E-aankoopfacturen' in 'Aankoopdagboek'.

U belandt in het relevante controlescherm, in dit voorbeeld is dat het Controlescherm geïmporteerde e-aankoopfacturen. Als er e-documenten klaarstaan, dan zal het programma die automatisch gaan zoeken. Het programma vraagt dan automatisch of u de gevonden e-documenten wilt importeren.

Controlescherm-Geimporteerde-e-aankoopfacturen-1

5.In dit geval staan er documenten klaar om te importeren. Kies <J>a om de documenten te importeren.

Het programma geeft nog eens een overzicht van de gevonden e-documenten.

Controlescherm-Geimporteerde-e-aankoopfacturen-Importsamenvatting

6.Kies <Enter> om door te gaan.

De e-documenten zijn geïmporteerd. U kunt ze nu raadplegen in het controlescherm. Indien het e-document een ingesloten PDF bevat, dan geeft het programma die in de geïntegreerde PDF-viewer (rechts) weer. Ga verder naar E-docs verwerken in AXITO om de geïmporteerde documenten te controleren en te verwerken.

Controlescherm-Geimporteerde-e-aankoopfacturen-Vlak-na-import