Macro

Navigation:  Algemeen > De 'Bewerkingen' knoppenbalk >

Macro

Deze keuze laat toe om van het micro scherm over te gaan naar het macro scherm, en omgekeerd.

Werkwijze

oDoor op de knop 'Macro' te klikken met de muis

clip0462

oDoor op de smartkey 'M' van het toetsenbord te drukken (zoals aangegeven bij deze keuze in de rode kleur)

Het Micro-scherm

In het micro-scherm ziet u op elke regel één record. Dit betekend:

Dat u meerdere records (meestal 10 a 15) tegelijkertijd op het scherm ziet. Alzo krijgt u een globaal overzicht, wat handig is bij het zoeken van een record enz.

Dat u slechts enkele velden per record kan zien. U ziet dus slechts een klein gedeelte van elk record (Micro betekent 'klein'). Merk op dat u met behulp van cursortoetsen de overige velden kunt bekijken.

Het Macro-scherm

In een macro-scherm worden bijvoorbeeld de gegevens van één klant in één fiche getoond. U ziet dus de volledige informatie van die klant in één oogopslag.

clip0361

Opmerking:

Merk op dat het toevoegen van een nieuw record gebeurt met behulp van dit macroscherm. Met de cursortoetsen kunt u de cursorbalk verplaatsen doorheen de gegevens. Met de <Page Up> en <Page Down> toetsen kunt u een vorige of volgende record opvragen.